Lærer og meningsdanner

Har du holdninger til folkeskolen og samfundet omkring dig? Brænder du for skolen, eleverne og dit arbejde? Så er det dig, vi leder efter!

Tænketanken Cevea og DLF søger 25 dedikerede folkeskolelærere til en spændende uddannelse i meningsdannelse - en uddannelse i at gøre sin lærerstemme hørt. Hvorfor? Fordi vi mangler lærere, der tør og vil blande sig i den offentlige debat med perspektiver, erfaringer og indsigt fra klasseværelset. Stemmer, der ved hvad der sker i den danske folkeskole - og vil udvikle både den og det danske velfærdssamfund.

Meningsdanneruddannelsen vil:

  • Gøre dig klogere på sammenhængene mellem samfund, profession og fællesskab - fundamentet for det danske velfærdssamfund
  • Give dig redskaber til at sætte dagsordner og kommunikere med udgangspunkt i din egen faglighed
  • Styrke et netværk omkring dig af engagerede kolleger fra hele landet, du kan bruge resten af livet

Uddannelsen

Lærer & meningsdanner er en uddannelse for folkeskolelærere, der brænder for at udvikle lærerprofessionen og kommunikere denne udviklingsiver – både som meningsdannere i offentligheden og i det faglige fællesskab ude på skolerne.

Uddannelsen baseres på offentlig aktionslæring: Vi skal handle og gøre, der hvor det har en reel betydning: Samfundet. Derfor skal du som deltager både skrive og udgive blogindlæg og debatindlæg, udvikle pressestrategier, bruge sociale medier og meget, meget mere gennem uddannelsen.

Uddannelsen foregår over tre moduler af tre dages undervisning samt en opsamlingsdag. Mellem hvert modul skal der arbejdes grundigt med redskaberne.

* Modul 1: 1.-3. februar 2018
* Modul 2: 1.-3. marts 2018
* Modul 3: 5.-7. april 2018
* Opsamlingsdag: Efteråret 2018

Den reelle eksamen er virkeligheden: Satte vi en dagsorden? Engagerede vi vores kolleger? Trådte vi et skridt frem? Dét er lakmusprøven på uddannelsens og deltagernes succes.

Læs mere om uddannelsens baggrund og det praktiske her.

 Forventninger til dig

Du er en passioneret, engageret og stolt lærer med mod på og lyst til at sætte folkeskolen på dagsordenen. Du behøver hverken have en skarp tunge eller en spids pen - det skal vi nok lære dig. Det vigtigste er, at du har viljen og lysten til at gøre en forskel for dig, kollegerne, skolen og børnene.

Derudover er det et krav, at du kan deltage fuldt ud på alle moduler. Og at du kan og vil prioritere god tid til at arbejde med redskaberne og fællesskabet mellem modulerne: Skrive indlæg, bruge sociale medier, øve historiefortælling, etc.

Hvordan kommer jeg med?

Lyder uddannelsen som noget for dig? Eller kender du én, der er eller kunne blive en vigtig lærerstemme i debatten?

Send en ansøgning via hjemmesiden her. Udvælgelsen af deltagere sker på baggrund af motiverede ansøgninger samt debatindlæg.

Danmarks Lærerforening dækker deltagernes udgifter til ophold, forplejning, transport og evt. frikøb for de 6 kursusdage, der falder på arbejdsdage.

Emner

Målgruppe